Fotografia kulinarna Od zdjecia do arcydziela Wydanie II fotzy2, Ksiazki, Bezdroża

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->•Kup książkę•Poleć książkę•Oceń książkę•Księgarnia internetowa•Lubię to! » Nasza społecznośćSpis treściWsTĘPRozDzIał 1. PoDsTaWy foTogRafII kulInaRnEjNarzędzia i techniki w cyfrowej fotografii kulinarnejOmawiamy zdjęcieOmawiamy zdjęcieAparaty cyfroweOgraniczenia aparatów kompaktowychLustrzanki i bezlusterkowceMatryce: pełnoklatkowe czy mniejsze?Jaki aparat powinienem kupić?Obiektywy i ogniskoweSzeroki kątObiektywy standardoweTeleobiektywyObiektywy makroStatywy i akcesoriaStatywyGłowice statywówWężyki spustowePraca z plikami cyfrowymiRAW kontra JPEGBalans bieliTrzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISOPrzysłonaCzas otwarcia migawkiCzułość ISOObliczanie ogólnych wartości ekspozycjiRozdział 1. WyzwaniaX34688111214151516171721212122232324262727303235RozDzIał 2. oŚWIETlEnIETechniki i sprzęt oświetleniowy w fotografii kulinarnejOmawiamy zdjęcieOmawiamy zdjęcieRodzaje światłaŚwiatło naturalneŚwiatło sztuczne373840424242sPIs TREŚCIvKup książkęPoleć książkęAkcesoria do modelowania światłaBlendyDyfuzoryCharakter światłaBarwaIntensywnośćOdległośćKierunek padania światłaOświetlenie z tyłuOświetlenie z bokuOświetlenie z przoduRozdział 2. Wyzwania464647484950505151535659RozDzIał 3. sTylIzaCja I REkWIzyTySztuka prezentacji potrawOmawiamy zdjęcieOmawiamy zdjęcieRozważania nad stylizacjąKorzystanie z usług stylistyKwestia etykiPotrawy stylizowane a prawdziweW trosce o jakośćUżywanie świeżych składnikówPrzemyślane zakupyPodstawy stylizacji potrawGadżety i narzędziaKorzystanie z zamiennikówUtrzymanie stanowiska pracy w czystościStylizowanie z perspektywy aparatuPodążaj za instynktemWskazówki i sztuczkiZwiększanie objętościDekorowanie potrawOdrobina bałaganu nie zawadziLód prawdziwy a sztucznyDodawanie ruchuStylizacja z użyciem rekwizytówProstota i właściwy dobór rekwizytówNaczynia i akcesoriaTkaniny i fakturyRozdział 3. Wyzwania616264666666676969697171727474747676798080828485868993vifoTogRafIa kulInaRna. oD zDjĘCIa Do aRCyDzIEłaKup książkęPoleć książkęRozDzIał 4. kaDRoWanIE I komPozyCjaTwórz lepsze zdjęcia dzięki starannie dobranej kompozycjiOmawiamy zdjęcieOmawiamy zdjęcieW poszukiwaniu harmoniiZasada trójpodziałuTło i pierwszy planTrójkąty i trójkiPerspektywa i kadrowaniePionowo i poziomoPod kątem z góryZ bokuZ góryOgniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrościCo to jest kompresja perspektywy?Dlaczego ogniskowa ma znaczenie?OstrośćSzukanie najlepszego miejsca do ustawienia ostrościOstrzenie — sztuczki i wskazówkiKształty, linie i koloryKształtyLinie i rogiKoloryRozdział 4. Wyzwania959698100100101102104104106108108110110110112113115115115115117119RozDzIał 5. Daj sIĘ PoznaćZabieganie o sukces w internecieOmawiamy zdjęcieOmawiamy zdjęcieStrona WWW to Twój dom w internecieZakładanie strony internetowej i blogaPrzygotowywanie portfolioUdostępnianie prac i budowanie sieci kontaktówDaj się poznać przez media społecznościoweTwórz listę mailingowąUczestnictwo w konferencjachOchrona cyfrowych treściRejestrowanie praw autorskichUmieszczanie znaków wodnych na zdjęciachOchrona blogaDobre radyRozdział 5. Wyzwania121122124126126128129130131133134134136141144145sPIs TREŚCIviiKup książkęPoleć książkę [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agus74.htw.pl